Ασκήσεις και διατάσεις για τον αυχένα!

Δείτε όλο το βίντεο εδώ: https://youtu.be/NiVAX17628I


Το πρώτο διάστημα μετά τη γέννηση του μωρού τους, οι περισσότερες μανούλες αντιμετωπίζουν πόνους στον αυχένα και την πλάτη. Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί όταν ταΐζουν το μωράκι τους είτε με το στήθος είτε με το μπιμπερό, σκύβουν για να δουν εάν έπιασε το μωρό το στήθος ή το μπιμπερό, εάν τρώει κανονικά και είναι όλα εντάξει. Τους πρώτους μήνες η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα μέσα στην ημέρα που είναι σκυμμένες πάνω από το μωράκι τους. Βέβαια δεν είναι μόνο οι νέες μητέρες που αντιμετωπίζουν θέματα με τον αυχένα και την πλάτη τους. Λόγω της καθιστικής ζωής, της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας και της λάθος στάσης σώματος, όλο και περισσότερος κόσμος βιώνει τέτοιου είδους ενοχλητικό πόνο. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει θεραπεία. Ναι, είναι η απάντηση. Η γυμναστική είναι η λύση στο πρόβλημα! Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και να κάνετε μαζί μου ασκήσεις και διατάσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτές τις ενοχλήσεις.


Μια βόλτα για περπάτημα είναι επίσης μια καλή επιλογή άσκησης, καθώς ο αυχένας σας γυμνάζεται όταν εσείς γυρνάτε το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά για να δείτε αν έρχεται κάποιο αυτοκίνητο για παράδειγμα, κοιτάτε προς τα πάνω κάτι που σας τράβηξε το ενδιαφέρον και ούτω καθεξής. Μικρές, απλές κινήσεις που πλέον στην καθημερινότητα μας δεν τις χρησιμοποιούμε τόσο συχνά.


Αν έχετε πόνο και πιθανή ζαλάδα που οφείλεται στους αδύναμους μύες του αυχένα, καλό θα είναι να κάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε τις συγκεκριμένες ασκήσεις και διατάσεις που βλέπετε στο παραπάνω βίντεο. Θα σας βοηθήσουν καθώς θα αυξηθεί η ροή του αίματος στους μύες της συγκεκριμένης περιοχής, θα μειωθούν οι σπασμοί μέσω των διατάσεων και θα μειωθεί η γενικότερη πίεση στην περιοχή αυξάνοντας τη δύναμη και την αντοχή στους μύες του αυχένα και της πλάτης. Θα δείτε όντως άμεσα αποτελέσματα και θα ανακουφιστείτε από τους πόνους σε περίπτωση που κάνετε συστηματικά τις ασκήσεις και τις διατάσεις για τον αυχένα.


Ξεκινήστε λοιπόν!!! 😀