Κωνσταντίνα Ν. Μάγκα Λογοθεραπεύτρια

Κωνσταντίνα Ν. Μάγκα

Λογοθεραπεύτρια


Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Γιαννιτσών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) από το 2019. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Neofit Rilski με τίτλο "Παιδαγωγική και Ειδική Αγωγή".

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει, δραστηριοποιείται και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης συμμετείχε σε εθελοντικά πλαίσια της πόλης και αναλάμβανε περιστατικά κατ’ οίκον ως λογοθεραπεύτρια. Στο σήμερα εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια ως λογοθεραπεύτρια στην περιοχή Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων είναι η πρώιμη παρέμβαση, οι διαταραχές σίτισης, οι σχιστίες, οι διαταραχές ροής (τραυλισμός), οι φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές του λόγου, οι μαθησιακές δυσκολίες και η πρόληψη αυτών, καθώς και οι αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός).

Έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό σεμιναρίων που αφορούν την ειδίκευση της στις παραπάνω αναγραμμένες διαταραχές (PECS,Intensive Interaction, Makaton, Αθηνά test, ΠΛΑΣΗ Τραυλισμός από την θεωρία στην πράξη). Εξακολουθεί να παρακολουθεί σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες που πραγματοποιούνται στο χώρο της λογοθεραπείας.


E-mail magka.k95@gmail.com