Μαμά και νταντά στο σπίτι

Έχεις κουραστεί να τα κάνεις όλα μόνη σου, και χρειάζεσαι βοήθεια? Το ξέρω ;)


Οι γονείς σου και οι γονείς του άντρα σου είναι μια εύκολη λύση, εφόσον βέβαια είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι, για να βρεις λίγο χρόνο για να κάνεις κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση! Ήρθε η ώρα να δουλέψεις και το κάνεις από το σπίτι? Διάβασε τη δική μου εμπειρία και θα καταλάβεις.


Είχαμε αποφασίσει από κοινού με τον άντρα μου ότι τον πρώτο χρόνο θα μείνω σπίτι με το μωρό. Όταν πέρασαν τα πρώτα του γενέθλια, αρχίσαμε να ψάχνουμε λύσεις, για να ξεκουραστώ λίγο γιατί ο χρόνος αυτός ήταν πολύ κουραστικός, αλλά και για να μπορέσω να δουλέψω.

Η επιλογή του βρεφονηπιακού σταθμού απορρίφθηκε γρήγορα και από τους δυο, λόγω ηλικίας. Θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ μικρός για να τον στείλουμε. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να βρούμε μια κοπέλα, να έρχεται στο σπίτι κάποιες ώρες.

Αφού κάναμε κάποιες συνεντεύξεις, επιλέξαμε μια κοπέλα που ήταν κατάλληλη για μας. Τις πρώτες φορές που ήρθε, ήμασταν μαζί, για να της δείξω, να της εξηγήσω, να της περιγράψω τι ακριβώς θέλω, και ποιοι είναι οι κανόνες του σπιτιού.


Αφού ξεπεράσαμε αυτό το μεταβατικό στάδιο, και έβλεπα ότι όλα πάνε καλά, άρχισα να τους αφήνω μόνους (ενώ ήμουν στο σπίτι), και ξεκίνησα τις δουλειές. Ψέματα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν ένα μπάνιο με την ησυχία μου!!! Μετά ξεκίνησα τις δουλειές. Μαγείρεμα, καθάρισμα, πλυντήρια και τα λοιπά. Μπήκαμε λοιπόν σε έναν κάποιο ρυθμό.

Ήρθε η ώρα όμως που έπρεπε να δουλέψω από το σπίτι. Ευτυχώς η εργασία από το σπίτι έχει το θετικό ότι μπορείς να ρυθμίσεις τις ώρες σου κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, οπότε μοίραζα τις ώρες εδώ και εκεί, και παράλληλα βοηθούσα και με το μωρό όταν χρειαζόταν.

Γενικά αν επιλέξεις να έχεις κοπέλα και να είσαι κ εσύ μέσα στο σπίτι, έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, οπότε θα πρέπει να το ζυγίσεις. Εμείς αποφασίσαμε ότι δε θα το κάνουμε για πολύ καιρό αυτό, γιατί πλησιάζει η ώρα του βρεφονηπιακού.


Τα θετικά είναι

  1. Επιβλέπεις τα πάντα εφόσον θέλεις

  2. Περνάς περισσότερο χρόνο με το παιδί σου από το αν έφευγες από το σπίτι ή αν το έστελνες βρεφονηπιακό σταθμό

  3. Αν γίνει κάτι, είσαι επιτόπου εκεί και μπορείς να λύσεις το προβλημα άμεσα


Τα αρνητικά είναι

  1. Δεν αλλάζεις παραστάσεις, δεν παίρνεις τον "αέρα" σου

  2. Το παιδί ξέρει ότι είσαι εκεί, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε διακόψει. Όχι μία και δυο φορές...

  3. Πρέπει πάλι να μαγειρέψεις να καθαρίσεις κλπ, γιατί η κοπέλα δεν μπορεί να τα κάνει όλα παράλληλα και να έχει την προσοχή της και στο μωράκι σου


Οι συνθήκες θα σε οδηγήσουν στο να πάρεις τη σωστή απόφαση για την οικογένειά σου! Και ο,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε! Βρες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να δουλέψεις από το σπίτι σε αυτό το άρθρο!