Πώς μετακινούμαι με το μωρό?

Καροτσάκι, καλαθούνα, πορτ μπεμπε? Τι χρειάζομαι?

Αυτές ήταν και οι δικές μου απορίες πριν γεννήσω. Δεν καταλάβαινα ακριβώς τι είναι το καθένα, και αν τα χρειάζομαι όλα. Εδώ θα διαβάσεις και ελπίζω να καταλάβεις για να αποφασίσεις τι σου είναι απαραίτητο. Γιατί ο καθένας το κάνει διαφορετικά!

Το πρώτο που πρέπει να έχεις είναι το λεγόμενο "αυγό". Αυτό είναι ένα καθισματάκι που μπαίνει στο αυτοκίνητο και είναι για βρέφη, το χρησιμοποιείς δηλαδή από την πρώτη μεταφορά του μωρού από την κλινική στο σπίτι (υποχρεωτικά από το νόμο). Από κεί και πέρα, θα χρειαστείς ένα πορτ μπεμπέ ή καλαθούνα (δεν έχουν και πολλές διαφορές). Για αυτά τα δύο, θα χρειαστεί να πάρεις ένα έξτρα στρωματάκι για να είναι πιο άνετα το μωράκι σου, γιατί αυτά που έχουν μαζί με την αγορά είναι πολύ βασικά.


Θα χρειαστείς και ένα καροτσάκι (γιατί πόσο θα αντέχει το χέρι σου να κουβαλάει το αυγό ή το πορτ μπεμπέ, δε γίνεται). Υπάρχουν καροτσάκια που είναι 3 σε 1, δηλαδή έχουν το αυγό, το πορτ μπεμπέ και το απλό καροτσάκι, οπότε ξεμπερδεύεις με μία κίνηση. Μπορείς όμως να τα πάρεις και ξεχωριστά. Εμείς πήραμε το 3 σε 1 και σωθήκαμε. Αν γεννήσεις καλοκαίρι, πρόσεξε να έχει κάποιο προστατευτικό για τον ήλιο το καρότσι, αλλιώς υπάρχουν και ομπρελίτσες που μπαίνουν σχεδόν σε όλα τα καρότσια.


Βολικό επίσης είναι να έχεις και ένα μάρσιπο, έτσι ώστε να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα, είναι αρκετά χρήσιμο. Εμείς δε χρησιμοποιήσαμε μάρσιπο, γιατί ο μικρός μου δεν ήθελε με τίποτα να καθήσει εκεί. Αλλά αυτό εξαρτάται και από το κάθε μωράκι. Η Ευγενία τον καταευχαριστήθηκαν το μάρσιπο, στην αρχή είχαν έναν που είναι σα κουβερτούλα, και μετά αναβαθμίστηκαν και πήραν ένα πιο καλό, που κρατάει και περισσότερο βάρος! Αντί για μάρσιπο, υπάρχουν και οι ζώνες, είναι κάτι που δένει στη μέση του γονιού, και έχει καθισματάκι επάνω του, έτσι ώστε το βάρος του μωρού να μεταφέρεται στον κορμό σου. Αυτό όμως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πολύ αργότερα, όταν πλέον το μωράκι σου θα μπορεί να στηρίζει το κεφαλάκι του και τη σπονδυλική του στήλη από μόνο του!

Όπως και να έχει, ο καθένας αποφασίζει αυτό που του ταιριάζει! Οπότε η απόφαση είναι δική σου!