Πρωτότυπα δώρα για παιδιά

Κάθε φορά που σκέφτομαι τι δώρο να πάρω για κάποιο παιδάκι, έρχονται στο μυαλό μου κάποια όχι και τόσο συνηθισμένα δωράκια, που ίσως όμως του κάνουν εντύπωση και θα τα έχει και ως ενθύμιο (ευελπιστώ για πολύ καιρό). Σίγουρα έρχομαι σε συνεννόηση πρώτα με τους γονείς του εκάστοτε παιδιού, γιατί μπορεί οι ανάγκες τους να είναι συγκεκριμένες. Αλλά αν μου δώσουν το ελεύθερο, προχωρώ στο δημιουργικό κομμάτι. Κάποια δώρα απαιτούν περισσότερο χρόνο καθώς χρειάζεται να τα «σχεδιάσεις» κατά κάποιο τρόπο μόνος σου για να είναι προσωποποιημένα στο παιδάκι που απευθύνονται. Άλλα δώρα προϋποθέτουν να βρεις απλά το σχέδιο που θέλεις και να τα παραγγείλεις. Όπως και να έχει, αξίζει τον κόπο και την ενέργεια όταν βλέπεις την έκπληξη και το χαμόγελο του παιδιού τη στιγμή που το ανοίγει!


Κάποιες ιδέες για τέτοιου είδους πρωτότυπα και ως επί των πλείστων προσωποποιημένα δωράκια είναι τα ακόλουθα:

Ξύλινο φωτιστικό τοίχου με το όνομα του παιδιού. Παράλληλα με το να φωτίζει το χώρο του, θα διακοσμήσει πολύ όμορφα και το δωμάτιο σύμφωνα με το σχέδιο και το χρώμα που εσείς θα επιλέξετε. (HandmadeBy GRed).


Θεματικά ή εποχιακά δώρα όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, είτε επιτραπέζια είτε κρεμαστά για το δέντρο. Στη δεξιά φωτογραφία είναι κρεμάστρα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που γράφουν τα ονόματα των κοριτσιών και ότι είναι τα πρώτα γεννεθλια της μιας. Μπορείτε στα περισσότερα τέτοιου είδους στολίδια να γράψετε ότι όνομα ή ευχή θέλετε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία!

Στην αριστερή φωτογραφία φαίνονται τα ξύλινα δεντράκια, οι ξύλινοι τάρανδοι (τους οποίους τους έχουμε βαπτίσει όλους Ρούντολφ) και ένα ξύλινο τρισδιάστατο δέντρο με τη φάτνη και το αστέρι. Το τρισδιάστατο δέντρο είναι το δικό μου αγαπημένο στολίδι ενώ η μικρή μου λατρεύει τους Ρούντολφ που έχουν και τα κουδουνάκια τους και βγάζουν έναν πολύ όμορφο ήχο! (HandmadeBy GRed)

Αναστημόμετρο προσωποποιημένο με το όνομα του μικρού ή της μικρής μας που αγωνιά να ψηλώσει και να το ξεπεράσει! Άλλο ένα πανέμορφο διακοσμητικό δώρο για το δωμάτιο του παιδιού. Το δικό μας το έκανε η κουμπάρα μας αλλά μπορείτε να βρείτε αρκετά παρόμοια στο Etsy.



Προσωποποιημένα παραμυθάκια που όλα τα παιδιά έχουν λατρέψει πρωταγωνιστώντας στο παραμύθι και ανακαλύπτοντας τις περιπέτειες ως οι κύριοι ήρωες της ιστορίας!



Αγαπημένο μου στοιχείο όπως μπορεί να καταλάβατε από τις παραπάνω προτάσεις είναι το ξύλο, το οποίο είναι ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό και αντέχει στα μικρά, περίεργα χεράκια που το επεξεργάζονται. Έχω ανακαλύψει ότι χρειάζομαι σχετικά με τις ξύλινες κατασκευές στο HandmadeBy GRed, όπου μπορούν να κατασκευάσουν όποια ξύλινη κατασκευή εντοπίσω κάπου και μου αρέσει, σε όποια διάσταση και χρώμα επιθυμώ! Όπως τα φωτιστικά και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ότι και να επιλέξετε ως δώρο για ένα παιδί, φροντίστε να το περιβάλλετε με αγάπη, μεράκι, φαντασία και δημιουργικότητα! 😀