Ισορροπήστε αποτελεσματικά παρέα με το μωρο σας!

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtube.com/watch?v=lovTIXfJ3Mg&feature=share


Εμπνευσμένη από την προσπάθεια της κόρης μου να ισορροπήσει όρθια έτσι ώστε να κάνει τα πρώτα της βήματα, κατέληξα στο σημερινό μας θέμα: ασκήσεις ισορροπίας! Για να μην είμαστε λοιπόν «ανισόρροποι» (σωματικά μιλώντας πάντοτε), θα πρέπει να δουλέψουμε επάνω στις αντίστοιχες ασκήσεις. Και θα το κάνουμε έχοντας μαζί μας την καλύτερη παρέα… το μωρό μας!


Γιατί μας είναι απαραίτητες?

Κάποιοι από τους σημαντικότερους λόγους είναι οι εξής:

1) Αποφυγή πτώσεων

2) Μείωση τραυματισμών

3) Βελτίωση στάσης σώματος

Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε ασκήσεις ισορροπίας για να δω κάποια βελτίωση?

Συνίσταται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, με ελάχιστο 4 ασκήσεις ισορροπίας σε κάθε προπόνηση συνεχόμενα για 2 μήνες.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε όταν εκτελούμε τις ασκήσεις?

Στην αρχή η ισορροπία μας μπορεί να μην είναι και τέλεια, οπότε καλό θα ήταν να έχουμε κάτι να ακουμπάμε σε περίπτωση που χάσουμε την ισορροπία μας, έτσι ώστε να μην πέσουμε και έχουμε κάποιον τραυματισμό. Επίσης, θα πρέπει οι ασκήσεις να δυσκολεύουν προοδευτικά, να ξεκινήσουμε δηλαδή από τις εύκολες και σιγά σιγά όσο δυναμώνουμε να προχωράμε στις πιο δύσκολες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βιντεάκι όπου μαζί με τη μικρή μου συνασκούμενη σας δείχνουμε αναλυτικά κάποιες από τις ασκήσεις ισορροπίας που εκτελούμε παρέα! Δοκιμάστε τες και εσείς με το δικό σας μωράκι και πείτε μου στα σχόλια πως πήγε! 🙂