Ποδηλατίστε οικογενειακά και απολαυστικά!

Αχ…Ποσό όμορφες αυτές οι Κυριακάτικες ποδηλατάδες! Μας πήρε μήνες μέχρι να μεγαλώσει το μπεμπάκι μας, να οργανωθούμε και να καταφέρουμε να πάμε την πρώτη μας οικογενειακή ποδηλατάδα, αλλά πλέον έχει γίνει από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες.

Ας ξεκινήσουμε όμως να δούμε ορισμένα από τα οφέλη που μας προσφέρει η ποδηλασία σε συνδυασμό με την παρέα του παιδιού μας:

• Βελτιώνει τη φυσική και ψυχολογική μας κατάσταση

• Εισάγει το παιδί μας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

• Κάνουμε κάτι σαν οικογένεια στον καθαρό αέρα που είναι δωρεάν και διασκεδαστικό

• Μας κρατάει δραστήριους καίγοντας θερμίδες και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα

• Αυξάνει την σύνδεση μας με το παιδί

Από τη στιγμή που το αποφασίσαμε ότι πλησιάζει η μέρα που θα βγούμε για ποδήλατο οι τρεις μας μέχρι τη στιγμή που το υλοποιήσαμε πέρασε ένα διάστημα γιατί έπρεπε να οργανωθούμε σωστά. Σας αναφέρω τα θέματα που είχαμε να φροντίσουμε και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.

1. Επιλογή καθίσματος

2. Ασφάλεια: Κράνος και ιμάντες

3. Ένδυση

4. Παιχνιδάκι

Ξεκινάω λοιπόν με το μεγάλο δίλημμα που αντιμετωπίσαμε, το οποίο ήταν η επιλογή του καθίσματος που θα τοποθετούσαμε στο ποδήλατο. Για την επιλογή του καθίσματος διαβάστε εδώ!!! Εμείς επιλέξαμε το πίσω κάθισμα στο ποδήλατο που κουμπώνει απευθείας στο σκελετό για να πηγαίνουμε τις βόλτες μας. Η τοποθέτηση του ήταν σχετικά απλή.

Επίσης, να σημειωθεί ότι δεν είναι ακόμη εξακριβωμένο από ποια ηλικία μπορούμε να παίρνουμε παρέα το μωρό μας στο ποδήλατο. Σε κάποιες χώρες συνίσταται από έξι μηνών και πάνω που μπορεί να κάθεται μόνο του και σε άλλες από ενός έτους και πάνω που ο σκελετός τους είναι πιο ολοκληρωμένος. Εμείς λαμβάνοντας υπόψιν το δικό μας παιδί θεωρήσαμε πως όταν ήταν 11 μηνών ήταν έτοιμη για την πρώτη μας βόλτα.

Ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο είναι η ασφάλεια! Για το λόγο αυτό, το κράνος της μικρής μας ήταν αναγκαία προϋπόθεση κατά την οργάνωσή μας. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να βρούμε κράνος για αυτή την ηλικία αλλά τελικά τα καταφέραμε. Αγοράσαμε ένα που αυξομειώνεται και έτσι θα μπορούμε να το έχουμε και για τα επόμενα χρόνια. Εμείς (ο άντρας μου και εγώ) για να είμαι ειλικρινής δεν φοράμε πάντοτε κράνος, μόνο στις μεγάλες διαδρομές, κάτι που θα αλλάξει σύντομα και οι λόγοι είναι η ασφάλειά μας, αλλά και οι εικόνες που βλέπει το παιδί μας και θα θέλαμε να μιμηθεί στο μέλλον. Επίσης όσον αφορά το θέμα της ασφαλείας, πριν από κάθε βόλτα θα πρέπει να ελέγχουμε τους ιμάντες που ασφαλίζουν το μωρό μας, να είναι καλά προσαρμοσμένοι και ασφαλισμένοι σωστά.

Και τώρα τι φοράμε στο μωρό μας για να μην κρυώσει? Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μωράκι μας δεν κινείται οπότε ότι θερμοκρασία και να έχει θα πρέπει να είναι καλά ντυμένο γιατί στην κατηφόρα με λίγο αεράκι μπορεί να μας κρυώσει. Για τις πιο κρύες λοιπόν εξορμήσεις, εφοδιαστήκαμε με ισοθερμικό κορμάκι,σκουφάκι με ενσωματωμένο λαιμό, μπουφάν και γάντια. Όπως λέγεται, δεν υπάρχει κακός καιρός μόνο κακός εξοπλισμός, όποτε φροντίστε τον εξοπλισμό σας για απολαμβάνετε τις βόλτες σας!

Η αντίδραση της κόρης μας στις ποδηλατάδες μετά από δυο μήνες εξακολουθεί να είναι η ίδια. Στην αρχή ενθουσιασμένη κοιτάει τα πάντα με περιέργεια, αλλάζουν οι εικόνες γρήγορα και της αρέσει. Αγαπημένο της κομμάτι είναι να κοιτάει τις ρόδες, που γυρίζουν, ειδικά του άλλου ποδηλάτου (είναι πιο εύκολο). Μετά κουράζεται και παίρνει τον υπνάκο της, έχοντας και το ελεφρύ bouncing που την νανουρίζει και μέσα στην ενέργεια ξυπνάει και αρχίζει και πάλι την εξερεύνηση. Της έχουμε βάλει και ένα παιχνιδάκι που της αρέσει, γαντζωμένο στους ιμάντες που είναι δεμένη και ανά διαστήματα παίζει και μαζί του. Φαίνεται να το χαίρεται όσο και εμείς!

Για οποιοδήποτε απορία αφήστε το σχόλιο σας στα comments και θα χαρώ να σας απαντήσω. Προετοιμαστείτε σωστά, εξοπλιστείτε καταλλήλως και καλές ποδηλατάδες!